بازیافت زباله های شهری با استفاده از کرم های خاکی

بازیافت زباله های شهری

بازیافت زباله های شهری با استفاده از کرم های خاکی

بازیافت زباله های شهری معقول­ ترین روش برای از بین بردن پسماند ناشی از زندگی بشر است اما همواره شهرداری­ها به عنوان متولی امر جمع ­آوری و بازیافت زباله، با دو معضل جدی در فرآیند بازیافت دست به گریبان بوده اند.

 مشکل اول

تفکیک زباله ­ها است ؛  برخی زباله ­ها مانند کاغذ و کارتن، شیشه، انواع فلزات، پلاستیک و ظروف یکبار مصرف، ظروف pet و … قابل بازیافت و تبدیل به مواد قابل مصرف مجدد در جامعه بوده و از این ­رو بسیار ارزشمند هستند. در حالی که این گونه مواد معمولا توسط شهروندان همراه با سایر زباله­ ها به صورت به هم آمیخته و مخلوط به مامورین خدمات شهری تحویل می­ شوند و باید در محلی دیگر با صرف هزینه­ های زیاد مجددا تفکیک شوند.

مشکل دوم

در امر بازیافت زباله­ های شهری ،چگونگی بازیافت پسماند حاصل از تفکیک زباله در کارخانه بازیافت است. این پسماند معمولا متشکل از مواد آلی موجود در زباله­ های شهری بعلاوه مقادیری خورده شیشه و پلاستیک و مواد غیر قابل بازگشت به طبیعت است که در فرآیند تفکیک امکان جداسازی آن وجود نداشته است. پسماند مذکور پس از جداسازی نهایی و خرد شدن معمولا با استفاده از تکنیک­های مختلف کمپوست­ سازی به کود تبدیل می­شود. این فرآیند در کنار تحمیل هزینه­ های زیاد به شهرداری­ها، معمولا فرآیندی ،زمان بر است که بوی متصاعده از آن نیز موجب نارضایتی شهروندان می­ گردد.

هر خانواده چهار نفره بطور متوسط روزانه ۳ کیلو زباله تولید می­ کند که حدود ۲ کیلوگرم آن توسط كرم­هاي خاكي قابل خورده شدن و تبدیل به کود ورمی کمپوست است. کرم های خاکی گونه Eisenia foetidae توانایی خوردن تمامی زباله­ های خانگی بجز ضایعاتی مانند شیشه، فلز و پلاستیک را دارند. استفاده از کرم­های خاکی در منازل به منظور تبدیل ضایعات آلی و زباله ­های آشپزخانه به ورمی کمپوست؛ از یک ­سو هزینه­ های تبدیل زباله به کود کمپوست در کارخانه را حذف کرده و از سوی دیگر کودی با کیفیت بهتر برای مصارف کشاورزی فراهم می­ کند و در کنار این موارد با توجه به اینکه کرم­های خاکی قادر به خوردن زباله­ های قابل بازیافت مانند شیشه، پلاستیک و فلزات نیستند؛ این مواد خود به خود توسط شهروندان و به صورت جداگانه نگهداری و دفع می­ شود.

فرآیند تبدیل مواد به ورمی کمپوست فرآیندی هوازی و فاقد هر گونه بوی نامطبوع است و محصول آن به عنوان نوعی کود ارگانیک ، قابل استفاده توسط مردم در باغچه منازل و گلدانها، برای پرورش گیاهان مختلف و همچنین در صورت عدم نیاز مردم، با توجه به خصوصیات منحصر به فرد این کود قابل فروش به مصرف کنندگان مختلف در سطح جامعه است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *